Centraal Beheer

Bij Centraal Beheer kunt u veel korting krijgen op de autoverzekering.

Bonus malus betekenis

Bonus malus is de wijze die Centraal Beheer Achmea gebruikt voor het bepalen van de korting voor de verzekerde. De korting wordt bepaald aan de hand van schadevrije jaren. Op basis van de jaren wordt men ingeschaald in de trede. Centraal Beheer Achmea geeft een goede korting.

Bonus malus en schadevrije jaren

Centraal Beheer Achmea kijkt naar uw jaren dat u schadevrij heeft gereden over de tijd. Deze jaren worden alleen geregistreerd wanneer u een autoverzekering op naam heeft gehad. Geen autoverzekering op naam gehad? Dan bouwt u geen schadevrije jaren op. Het is een jaar waarin u geen schade heeft geclaimd. Deze schadevrije jaren worden bijgehouden in de Roy data. In deze centrale database staan alle jaren opgenomen. Op basis van de jaren hoeft u minder premie te betalen door de no-claim korting. U wordt ingezet in de bonus malus ladder.

Negatieve schadevrije jaren?

U kunt ook negatief staan met de schadevrije jaren. Als u bijvoorbeeld 2 schadevrije jaren heeft en een schade claimt dan zakt u altijd 5 schadevrije jaren terug. U komt dan terecht op -3. Deze min wordt ook malus genoemd. Het aantal schadevrije jaren kan maximaal minus 5 negatief worden. Met -5 schadevrije jaren krijgt u -15% korting op de premie bij Centraal Beheer Achmea. Dit is een toelage op de premie! U wordt met een extra premie van 15% gestraft. Als u negatieve schadevrije jaren heeft wordt overstappen moeilijker. Andere verzekeraars weigeren vaak mensen met negatieve schadevrije jaren. Let hier dus goed op als u wilt overstappen.

Schadevrije jaren kloppen niet?

Bij onjuiste jaren moet u naar uw huidige of vorige autoverzekeraar. Het is dan mogelijk om een verzoek tot wijziging in te dienen. Toon bij zo’n verzoek aan waarom de jaren wel of niet kloppen. Bij gelijk krijgt u de juiste schadevrije jaren terug. De verzekeraar zal de jaren aanpassen in de centrale database Roy data. De nieuwe verzekeraar (mogelijk Centraal Beheer Achmea) kan dan uw nieuwe schadevrije jaren toekennen met de juiste korting.

Bonus malus verklaring

Een bonus malus verklaring is een ander woord voor een verklaring om uw schadevrije jaren aan te tonen. De verzekeraar kan zelf ook zien wat uw schadevrije jaren zijn. Sommige schadevrije jaren worden niet geregistreerd in de Roy data. Bijvoorbeeld bij een leasecontract. U kunt dan een leaseverklaring opvragen wanneer u schadevrij heeft gereden in een leaseperiode. Op de verklaring staan uw schades vermeld. Sommige verzekeraars nemen de leaseverklaring mee als schadevrije jaren, maar niet allemaal. Bij andere verzekeraars krijgt u wel korting op de premie.

Verschil bonus malus en schadevrije jaren

Doorgaans zijn bonus malus en schadevrije jaren twee verschillende dingen, maar ze horen bij elkaar. De schadevrije jaren hebben een werking op de bonus malus. De jaren bepalen de hoogte van de korting en de trede waarin u wordt ingezet in de bonus malus ladder.

Bonus malus ladder Centraal Beheer Achmea

Op basis van uw schadevrije jaren komt u terecht in een trede op de bonus malus ladder Centraal Beheer Achmea. Deze ladder bestaat uit diverse treden. Bij Centraal Beheer Achmea bestaat de bonus malus ladder uit 22 tredes. U zit op de hoogste trede van 22 wanneer u 16 schadevrije jaren of meer heeft. Verder kunt u niet komen. U zit dan op het maximale kortingspercentage. Als u geen schadevrije jaren heeft dan krijgt u een inschaling op trede 6. Hierbij hoort een korting van 40% op de autoverzekeringspremie.

Wat is de maximale korting bij Centraal Beheer Achmea?

U kunt maximaal 75% korting krijgen bij Centraal Beheer Achmea. U krijgt deze korting al wanneer u 8 schadevrije jaren heeft. Dit is vrij snel. Na 8 jaar krijgt u dus van de hoogste korting. De opbouw van uw schadevrije jaren gaat door.

Bonus malus beginnende bestuurder Centraal Beheer Achmea

Een beginnend bestuurder heeft geen schadevrije jaren. Omdat deze bestuurder net begint heeft hij of zij nooit schadevrije jaren kunnen opbouwen. Hierdoor komt de beginnende bestuurder bij Centraal Beheer Achmea op trede 6. Hierbij hoort een korting van 40%.

Bonus malus beschermer

Als u een schade claimt dan zakt u altijd 5 schadevrije jaren. Ook op de bonus malus ladder zult u bij een schade zakken. Hierdoor gaat u meer premie betalen omdat u korting verliest. U kunt niet voorkomen dat uw schadevrije jaren zakken, maar wel dat u zakt op de bonus malus ladder. Verzekeraars moeten u laten zakken met 5 jaar als u schade heeft. U kunt uw bonus malus korting beschermen door een bonus malus beschermer af te sluiten bij de autoverzekering. Dit wordt ook wel de no-claim beschermer genoemd. U betaalt voor de beschermer meer premie. De verzekering is te zien als een zekerheid om korting te behouden.

Bonus malus omhoog na ongeluk of ongeval

Als u een ongeluk of ongeval heeft veroorzaakt en daarvoor aansprakelijk bent dan zakt u in schadevrije jaren en ook korting op de bonus malus ladder. Wanneer u niet aansprakelijk wordt gesteld dan zakt u niet. Met schade door vandalisme valt u wel terug in schadevrije jaren en bonus malus.

Bonus malus overnemen Centraal Beheer Achmea

Stelt u voor als u een kind heeft die veel in de auto heeft gereden, maar de auto stond op uw naam (alsmede de verzekering). Als het kind op de verzekering als regelmatig bestuurder stond dan kunt u de schadevrije jaren overdragen.

Waar vind ik de beste korting?

Centraal Beheer Achmea is met 75% een verzekeraar die een van de hogere kortingen aanbied. Andere verzekeraars hebben vergelijkbare kortingspercentages variërend tot maximaal 70-85%. Een hoog kortingspercentage kan aanlokkelijk klinken, maar let goed op. Het kan ook zijn dat de premie van de autoverzekeraar hoog is en het kortingspercentage daarom ook. Per saldo kan de verzekering dan nog steeds duurder of goedkoper zijn dan een andere verzekeraar met lagere kortingspercentages. Kijk niet alleen naar deze kortingen. Het is verstandig om goed rond te kijken naar de verschillende verzekeraars. Centraal Beheer Achmea is aan de andere kant een bekende gevestigde verzekeraar die scherp geprijsd is. Daarmee maakt u met Centraal Beheer Achmea een perfecte keuze ten aanzien van de korting op de autoverzekering.