InShared

INSHARED we all benefit. Dat wilt u toch ook? Profiteren. Dat kan zeker ook met de goede kortingen van InShared.

Bonus malus betekenis

Bonus malus is de manier die INSHARED hanteert voor de korting bij de autoverzekering. Aan de hand van schadevrije jaren wordt de korting bepaald. Op basis van de jaren wordt men ingeschaald in de trede. INSHARED geeft een goede korting.

Bonus malus en schadevrije jaren

INSHARED kijkt naar uw jaren dat u schadevrij heeft gereden terwijl u een autoverzekering op naam heeft gehad. Als u geen geregistreerde autoverzekering op naam heeft gehad, maar wel jarenlang hebt gereden dan heeft u geen schadevrije jaren opgebouwd. Als u een jaar niet een schade claimt dan heeft u een extra schadevrij jaar opgebouwd.  De jaren worden bijgehouden door alle verzekeraars in een externe database. Dit is de Roy database. In deze centrale database staan alle jaren opgenomen. Hoe meer jaren hoe meer korting. Op basis van uw schadevrije jaren komt u terecht in een trede op de bonus malus ladder.

Negatieve schadevrije jaren?

In het rood staan met schadevrije jaren kan ook. Als u bijvoorbeeld 1 schadevrij jaar heeft en een schade claimt dan zakt u altijd 5 schadevrije jaren terug. U komt dan terecht op -4. Deze min is ook wel de malus. U kunt maximaal -5 negatief gaan met de schadevrije jaren. -10 of -20 kan dus nooit voorkomen. Met -5 schadevrije jaren krijgt u bij INSHARED een toeslag van 25% op de premie van de autoverzekering. U krijgt een opslag van maar liefst een kwart van de premie. U betaalt dan veel meer. Als u een registratie in de minus heeft bij Roy data dan is het ook moeilijker om over te stappen naar een andere verzekeraar. Veel verzekeraars zullen u niet aannemen voor het hogere risico wat zij inzien. Let goed op uw jaren bij het overstappen.

Schadevrije jaren kloppen niet?

Soms geven verzekeraars de onjuiste gegevens door. Fouten maken is menselijk, dus dit kan ook gebeuren bij een verzekeraar. Gelukkig kan de verzekeraar dit herstellen. Als u een verzoek indient bij uw oude verzekeraar dan kan deze kijken of de fout gegrond is en de schadevrije jaren aanpassen. U moet soms wel aantonen of het daadwerkelijk fout is. De nieuwe verzekeraar zal vanzelf zien dat u meer schadevrije jaren heeft en uw kortingspercentage aanpassen.

Bonus malus verklaring

Een leaseverklaring is ook wel een verklaring van schadevrije jaren. Het wordt soms gebruik om zo alsnog schadevrije jaren toegekend te krijgen als u jarenlang lease heeft gereden. Als u namelijk lease rijdt dan bouwt u geen schadevrije jaren om omdat u geen verzekering op naam heeft staan. De leasemaatschappij heeft deze verzekering op naam. De schadevrije jaren moeten op uw naam overgezet worden. Dit kan in sommige gevallen met een leaseverklaring. Sommige verzekeraars zullen op basis van de verklaring u schadevrije jaren toekennen. Nu moet wel blijken uit de leaseverklaring dat u geen schade heeft gereden.

Verschil bonus malus en schadevrije jaren

Bonus malus en schadevrije jaren complementeren elkaar. Ze horen bij elkaar. Het hele idee van schadevrije jaren is om ze te gebruiken in de bonus malus ladder. Het idee is iemand die jarenlang geen schade rijdt ook minder risico heef top schade. Deze personen willen we belonen met korting in de bonus malus! Slechte rijders willen we straffen met een duurdere premie.

Bonus malus ladder INSHARED

Op basis van uw schadevrije jaren komt u terecht in een trede op de bonus malus ladder INSHARED. Deze ladder bestaat uit diverse treden. Bij INSHARED bestaat de bonus malus ladder uit 27 tredes. U zit op de hoogste trede van 27 wanneer u 21 schadevrije jaren of meer heeft. Verder kunt u niet komen. U zit dan op het maximale kortingspercentage van 80%. Als u geen schadevrije jaren heeft dan krijgt u een inschaling op trede 6. Hierbij hoort een korting van 40% op de premie.

Wat is de maximale korting bij INSHARED?

U kunt maximaal 80% korting krijgen bij INSHARED. U krijgt deze korting al wanneer u 16 schadevrije jaren heeft. Dit is een redelijke tijd. Na 16 jaar geniet u dus van de hoogste korting. De opbouw van uw schadevrije jaren gaat lekker door.

Bonus malus beginnende bestuurder INSHARED

Een beginnend bestuurder heeft geen schadevrije jaren. Omdat deze bestuurder net begint heeft hij of zij nooit schadevrije jaren kunnen opbouwen. Hierdoor komt de beginnende bestuurder bij INSHARED op trede 6. Hierbij hoort een korting van 40%.

Bonus malus beschermer

Als u een schade claimt dan zakt u altijd 5 schadevrije jaren. Dit is bij elke verzekeraar dus ook bij INSHARED. Ook op de bonus malus ladder zult u bij een schade zakken. Hierdoor gaat u meer premie betalen omdat u korting verliest. Voorkomen dat u zakt met schadevrije jaren kan niet, maar wel dat u zakt op de bonus malus ladder. U kunt uw bonus malus korting beschermen door een bonus malus beschermer af te sluiten bij de autoverzekering. Dit wordt ook wel de no-claim beschermer genoemd. U betaalt voor de beschermer meer premie. De verzekering is te zien als een zekerheid om korting te behouden.

Bonus malus omhoog na ongeluk of ongeval

Als u een ongeluk of ongeval heeft veroorzaakt en daarvoor aansprakelijk bent dan zakt u in schadevrije jaren en ook korting op de bonus malus ladder. Wanneer u niet schuldig bent dan zakt u niet. Als een vandaal schade veroorzaakt aan uw auto dan valt u wel terug in schadevrije jaren en bonus malus.

Waar vind ik de beste korting?

INSHARED is met 80% een verzekeraar die een van de hogere kortingen aanbied. Andere verzekeraars hebben vergelijkbare kortingspercentages variërend tot maximaal 70-85%. Een hoog kortingspercentage kan aanlokkelijk klinken, maar let goed op. Het kan ook zijn dat de premie van de autoverzekeraar hoog is en het kortingspercentage daarom ook. Uiteindelijk kan de verzekering dan nog steeds duurder of goedkoper zijn dan een andere verzekeraar met lagere korting. Kijk niet alleen naar kortingen. Het is verstandig om goed rond te kijken naar de verschillende verzekeraars. INSHARED is aan de andere kant een bekende gevestigde verzekeraar die scherp geprijsd is. Daarmee maakt u met INSHARED een perfecte keuze ten aanzien van de korting op de autoverzekering.